Zebo's Tarot

sterren
tarotwelkom
3 kaarten leggen
Uw tarot dagkaart
Tarot van de liefde
Tarot RelatieadviesKeltisch Kruis
6 kaarten leggen
In ster vorm leggen
Rad van Fortuin
Tarot Week Reading
Wicca Tarot
Horoscoop Tarot
Lenormand
Tarotkaarten Overzicht
Tarotdecks
Tarotkaarten kopen
Mobiel


Tarot

Tarotkaart, de zon Het tarotspel is waarschijnlijk in de 15e eeuw ontstaan in Noord-ItaliŽ, door aan het reeds bestaande kaartspel 4 extra figuurkaarten en 22 troefkaarten toe te voegen. Voor zover bekend zijn tarotkaarten eeuwenlang slechts gebruikt om mee te spelen.

Pas nadat in 1781 Antoine Court de Gebelin in zijn boek Le Monde Primitif beweerde dat tarotkaarten "geheimen van de Egyptenaren" zouden bevatten, begon men tarotkaarten te gebruiken voor het voorspellen van de toekomst. Sindsdien zijn er allerlei alternatieve theorieŽn over de oorsprong van de tarot ontstaan, waarvan echter de meeste zijn geformuleerd zonder de historische feiten in acht te nemen.

(Zo is de theorie, dat de joker zich uit de kaart met de afbeelding van een Dwaas heeft ontwikkeld onjuist. De joker is waarschijnlijk ontstaan uit het spel Euchre.) Ook al is de tarot niet oorspronkelijk bedoeld voor waarzeggerij, de kaarten zijn, met hun sterke symboliek, wel zeer geschikt om als waarzegkaarten te gebruiken.Naar de tarot hoofdpagina. Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mailtje   |   Pagina Overzicht   |   Link partner worden?