Tarotkaart De Gehangene

Onmacht, Blokkade, Wachten, Bevrijding
De Gehangene

De Gehangene

Een opoffering met lijden en verlies maar dit kan uw leven een nieuwe wending geven.

U moet zich opofferen voor een waardevolle zaak.

De tarotkaart 'De Gehangene', ook wel bekend als 'De Opgehangene' of 'De Hangende Man', draagt een diepe symboliek en kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context en de omringende kaarten. Over het algemeen symboliseert deze kaart een periode van tijdelijke opschorting, loslaten, en persoonlijke transformatie. Hier zijn een paar mogelijke betekenissen van 'De Gehangene':

1. Loslaten en overgave: De Gehangene suggereert dat het tijd is om vast te houden en bepaalde overtuigingen, emoties of situaties los te laten. Het kan zijn dat je vastzit in een patroon dat je niet langer dient. Door los te laten en open te staan voor verandering, kun je jezelf bevrijden en nieuwe mogelijkheden ontdekken.

2. Persoonlijke transformatie: Deze kaart kan ook wijzen op een periode van innerlijke groei en spirituele ontwikkeling. Het kan zijn dat je door een moeilijke periode heen gaat waarin je gedwongen wordt om oude denkpatronen en gewoonten los te laten. Deze transformatie kan leiden tot een dieper begrip van jezelf en een positievere levenshouding.

3. Tijdelijke stilstand: Soms kan De Gehangene aangeven dat je je in een impasse bevindt, waarbij je geduldig moet wachten op een doorbraak of een beter inzicht. Het kan nodig zijn om te pauzeren en vanuit een nieuwe hoek naar een situatie te kijken. Door deze pauze kun je nieuwe perspectieven en creatieve oplossingen vinden.

4. Uitdagende keuzes: Soms kan De Gehangene aangeven dat je voor een moeilijke keuze staat waarbij je oude overtuigingen moet herzien. Het kan betekenen dat je op dit moment vastzit tussen verschillende paden of mogelijkheden. Het kan nuttig zijn om te mediteren, innerlijk te reflecteren of hulp van anderen te zoeken om tot een weloverwogen beslissing te komen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de betekenis van De Gehangene kan variëren, afhankelijk van de context en de persoon voor wie de kaart wordt gelezen. Het is altijd verstandig om een ervaren tarotkaartlegger te raadplegen om de specifieke betekenis van deze kaart in jouw situatie te begrijpen.

Tarotkaart De Gehangene in andere tarotdecks

Hieronder kun je zien hoe 'De Gehangene' eruit ziet in de tarotdecks New Paladini Tarot, Revelations Tarot, Secret Tarot, New Vision Tarot die je kunt gebruiken om een kaartlegging te doen op Zebo's Tarot

De Gehangene

New Paladini Tarot

Tarotkaart 'De Gehangene' uit het tarotdeck 'New Paladini Tarot'.

De Gehangene

Revelations Tarot

Tarotkaart 'De Gehangene' uit het tarotdeck 'Revelations Tarot'.

De Gehangene

Secret Tarot

Tarotkaart 'De Gehangene' uit het tarotdeck 'Secret Tarot'.

De Gehangene

New Vision Tarot

Tarotkaart 'De Gehangene' uit het tarotdeck 'New Vision Tarot'.