Tarotkaart Het rad van Fortuin

Lot, Cyclus, Transformatie, Beweging, Verandering
Het rad van Fortuin

Het rad van Fortuin

Het rad kan verwijzen naar een plotselinge verandering, meestal ten goede, die eerst problemen veroorzaakt maar uiteindelijk postitief uitpakt.

Het is onvermijdelijk, verandering is op komst.

Het Rad van Fortuin is een van de meest dynamische en symbolische kaarten in de tarot. Het vertegenwoordigt de cyclische aard van het leven, de constant veranderende omstandigheden en het lot. De betekenis ervan kan verschillen afhankelijk van de context en de andere kaarten in een legging, maar over het algemeen heeft het een paar belangrijke betekenissen:

1. Verandering: Het Rad van Fortuin geeft aan dat verandering onvermijdelijk is. Het herinnert ons eraan dat het leven voortdurend in beweging is en dat we moeten leren om flexibel te zijn en ons aan te passen aan nieuwe omstandigheden.

2. Geluk en succes: Het Rad van Fortuin suggereert ook dat geluk op ons pad kan komen. Het kan wijzen op kansen, goede omstandigheden of positieve wendingen in ons leven. Deze kaart herinnert ons eraan dat we soms gewoon op het juiste moment op de juiste plaats moeten zijn.

3. Karma en lot: Het Rad van Fortuin heeft ook sterke connecties met het concept van karma en het lot. Het kan aangeven dat we de vruchten plukken van onze eerdere acties, of dat onze huidige acties gevolgen hebben voor de toekomst. Het herinnert ons eraan verantwoordelijkheid te nemen voor onze keuzes.

4. Cycli en patronen: Het Rad van Fortuin symboliseert de eindeloze cyclus van het leven. Het herinnert ons eraan dat alles in het leven komt en gaat, en dat wat nu hoog is, ooit laag zal zijn en vice versa. Het kan een herinnering zijn om geduldig te zijn in moeilijke tijden, wetende dat ze uiteindelijk voorbij zullen gaan.

Het is belangrijk om op te merken dat de betekenis van het Rad van Fortuin afhankelijk kan zijn van de specifieke vraag of situatie waarin het wordt gelegd. Een tarotkaartlezer kan deze betekenissen verder aanvullen met intuïtieve interpretaties om de boodschap beter af te stemmen op de persoon voor wie de kaart wordt gelezen.

Tarotkaart Het rad van Fortuin in andere tarotdecks

Hieronder kun je zien hoe 'Het rad van Fortuin' eruit ziet in de tarotdecks Legacy Divine Tarot, New Paladini Tarot, Revelations Tarot, New Vision Tarot die je kunt gebruiken om een kaartlegging te doen op Zebo's Tarot

Het rad van Fortuin

Legacy Divine Tarot

Tarotkaart 'Het rad van Fortuin' uit het tarotdeck 'Legacy Divine Tarot'.

Het rad van Fortuin

New Paladini Tarot

Tarotkaart 'Het rad van Fortuin' uit het tarotdeck 'New Paladini Tarot'.

Het rad van Fortuin

Revelations Tarot

Tarotkaart 'Het rad van Fortuin' uit het tarotdeck 'Revelations Tarot'.

Het rad van Fortuin

New Vision Tarot

Tarotkaart 'Het rad van Fortuin' uit het tarotdeck 'New Vision Tarot'.