Tarotkaart Gematigdheid

Verzoening, Geduld, Zachtheid, Comfort
Gematigdheid

Gematigdheid

Het verenigen van het actieve en passieve en van het mannelijke en vrouwelijke.

Innerlijke en uiterlijke harmonie

De tarotkaart 'Gematigdheid', ook wel bekend als 'De Gematigde', staat voor balans, harmonie en matigheid. Het beeldt typisch een engel af die water uit twee kelken giet, waarbij het water symbool staat voor emoties, gevoelens en intuïtie.

De betekenis van de kaart 'Gematigdheid' benadrukt het belang van een evenwichtige en gematigde benadering van het leven. Het suggereert dat het vinden van een middenweg tussen uitersten en het vermijden van excessen van cruciaal belang is. Dit geldt voor zowel je innerlijke wereld als je interacties met anderen.

De kaart kan wijzen op een periode waarin het nodig is om kalmte en geduld te bewaren. Het is belangrijk om niet te snel te handelen of te reageren, maar juist te zoeken naar een evenwichtige oplossing. Door je emoties in toom te houden en rationeel te blijven, kun je beter omgaan met uitdagingen en conflicten.

Daarnaast kan 'Gematigdheid' ook wijzen op het samenbrengen van tegenstellingen, het integreren van tegengestelde aspecten van jezelf of situaties. Het is een tijd om het beste van beide werelden te combineren en een compromis te vinden.

Over het algemeen toont de tarotkaart 'Gematigdheid' aan dat je op zoek bent naar harmonie en balans. Het is een aanmoediging om rustig te blijven, geduldig te zijn en je energieën op een gecontroleerde manier te kanaliseren. Dit zal je helpen om op een constructieve manier om te gaan met uitdagingen en uiteindelijk meer vrede en tevredenheid te vinden in je leven.

Tarotkaart Gematigdheid in andere tarotdecks

Hieronder kun je zien hoe 'Gematigdheid' eruit ziet in de tarotdecks Alchemical Tarot, Secret Tarot, New Vision Tarot, Winged Spirit Tarot die je kunt gebruiken om een kaartlegging te doen op Zebo's Tarot

Gematigdheid

Alchemical Tarot

Tarotkaart 'Gematigdheid' uit het tarotdeck 'Alchemical Tarot'.

Gematigdheid

Secret Tarot

Tarotkaart 'Gematigdheid' uit het tarotdeck 'Secret Tarot'.

Gematigdheid

New Vision Tarot

Tarotkaart 'Gematigdheid' uit het tarotdeck 'New Vision Tarot'.

Gematigdheid

Winged Spirit Tarot

Tarotkaart 'Gematigdheid' uit het tarotdeck 'Winged Spirit Tarot'.