Tarotkaart De Duivel

Energie, Verleiding, Verlangen, Instinct
De Duivel

De Duivel

Deze kaart symboliseert het negatieve, egoisme, of het onverstandig gebruik van macht.

U zit gevangen in uw hartstocht. Dit kan op een onvermijdelijke gebeurtenis wijzen.

De tarotkaart 'De Duivel' is een kaart die vaak voor verschillende emoties zorgt, maar het is belangrijk om te begrijpen dat deze kaart niet per se negatief is. Het symboliseert de donkere en verborgen aspecten van het leven, maar ook de kracht om deze uitdagingen te overwinnen.

Over het algemeen vertegenwoordigt 'De Duivel' verleidingen, verslavingen en beperkingen. Het kan wijzen op destructieve gewoontes, afhankelijkheid, zelfvernietigend gedrag of obsessionele patronen die je tegenhouden in je persoonlijke groei.

De kaart herinnert je eraan dat je je bewust moet worden van de negatieve patronen in je leven en de kracht hebt om jezelf ervan los te maken. Het kan je aanmoedigen om je verlangens en impulsen te beheersen en er bewust voor te kiezen om jezelf te bevrijden van de ketenen die je tegenhouden.

Daarnaast symboliseert 'De Duivel' ook sexualiteit, passie en vitaliteit. Het kan aangeven dat je op dit moment een sterke seksuele aantrekkingskracht ervaart, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet teveel in je lusten opgaat en jezelf in evenwicht houdt.

Kortom, 'De Duivel' is een kaart die je uitdaagt om bewust te zijn van je eigen zwakheden en beperkingen, en de nodige stappen te nemen om ze te overwinnen en een hoger niveau van bewustzijn te bereiken. Het is een herinnering dat je altijd de keuze hebt om los te breken uit negatieve patronen en je eigen pad naar vrijheid en persoonlijke groei te volgen.

Tarotkaart De Duivel in andere tarotdecks

Hieronder kun je zien hoe 'De Duivel' eruit ziet in de tarotdecks Gilded Tarot, Legacy Divine Tarot, Secret Tarot, Witches Tarot die je kunt gebruiken om een kaartlegging te doen op Zebo's Tarot

De Duivel

Gilded Tarot

Tarotkaart 'De Duivel' uit het tarotdeck 'Gilded Tarot'.

De Duivel

Legacy Divine Tarot

Tarotkaart 'De Duivel' uit het tarotdeck 'Legacy Divine Tarot'.

De Duivel

Secret Tarot

Tarotkaart 'De Duivel' uit het tarotdeck 'Secret Tarot'.

De Duivel

Witches Tarot

Tarotkaart 'De Duivel' uit het tarotdeck 'Witches Tarot'.